Monthly Archives: Oktober 2009

Selamat menjalani peperiksaan!!!

Selamat Menjalani peperiksaan!!!
Semoga berjaya kepada semua pelajar university APEX yang dihormati.
Semoga kita semua akan terus maju dalam bidang dan kos masing2.
Jangan lupa, doa dulu sebelum jawab.
Semoga ada keberkatan ketika memeberikan jawapan.
Dan, tawakallah setelah apa yang telah dilalui.
Akhir sekali, jangan lupa pula apa yang telah dipelajari dalam semester ini.
Usaha bukan segala-galanya…
Tetapi, usaha tangga kepada kejayaan.
Berusahalah, jangan sesekali mengabaikannya.
Jadikan usaha sebagai kepercayaan, bukan keyakinan.
Yakinlah, apa ketetapan yang sebaik-baiknya dari Allah s.w.t.
……..
Kenapa dah kureng menulis dalam blog ni?:
1) Sibuk dengan macam assignment, kuizlah, testlah, dan sekarang exam pulak.
2) Warrgh!! Geram tak boleh update macam dulu… semenjak dua menjak ni, susah sungguh nak tengok blog macam dulu. Habis semua nampak simple. Walaupun tak beberapa cantik, tapi nak cantikkan dah x boleh langsung. Low sangat system wordpress ni kat sini….  jatuh mood nak menulis….

Advertisements

WONDERPETS YANG HEBAT!!!

Huhu… bunyi macam serius dan hebat bebenor. Tapi memang perkara yang serius, kalau difikirkan serius oleh sesetengah golongan yang menjadikan adab dan ahlak sebagai sebagian daripada tujuantujuan hidupnya…

“Ini serius…..!!!” kata si anak itik kuning dalam cerita wonderpet.

Continue reading →

Mengapa suka berkata tentang perjuangan?

Mengapa suka berkata tentang perjuangan?
Mengapa?
Mengapa?
Continue reading →

Saya budak baru belajar…

Hahahha….. Sya budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan. Kalau betul, renung-renungkan.
Kawan kepada kawan ku dulu pernah cakap, ” kalau nak berjaya, perlulah seribu daya, tak nak berjaya, dok umah, goyang kaki sahaja!” (saja putar belit, bagi sedap sikit)
Sebenarnya bunyinya macam ni, nak dapat seribu daya, tak nak dapat seribu dalih!
Sonang jo oden nak terangkan sebonarnyo, tapi yolah cakap2 jugak, buek tu yang lobih penting!

Continue reading →

Diari pejuang

Warrgh…
ngantuk jugak..
tapi takpa, demi sebuah perjuangan, akakn ku tempuhi dengan penuh sabar dan tabah.
namun, sedarlah, tika kaki melangkah dalam mujahadahperjuangan, ada sahaja dugaan, cabaran, ombak badai (bukan lagi tsunami kot), onak dan duri yang datang mencucuk jiwa untuk kehilangan risalah2 perjuangan.
Bukannya mudah ingin mencipta kejayaan dan kecemerlangan. Memerlukan banyak pengorbanan dan kekuatan. Pelbagai aspek perlu dperbaiki dan diselidiki. Mana yang kurang, cuba untuk dipenuhi. Mana yang salah, cuba untuk diperhalusi dan dibetulkan kesilapan yang dihadapi.
Continue reading →

Kisah manusia dan kejadiannya

Assalamualaikum w.b.t

Ketika manusia itu diciptakan untuk menjadi khalifah, ada sahaja penentangan dan ketidaksetujuan yang diterima oleh makhluk yang diciptakan oleh ALLAH s.w.t . Daripada para malaikat sehinggalah kepada Azazil sekalipun, masing-masing menyatakan, “mengapa perlu diciptakan manusia yang selamanya melakukan kerosakan dan kemusnahan di muka bumi?” Malah ketika tanah itu ingin diambil oleh malaikat untuk diciptakan Adam, planet-planet yang ingin diambil ciptaan tanah tersebut membantah penciptaan Adam. Sehinggalah jua kepada bumi. Tiada yang mengingini agar manusia itu itu diciptakan sebagai khalifah.Namun, dengan nekad ada, Adam diciptakan dengan keizinan ALLAH s.w.t. “Aku lebih mengetahui dari apa yang tidak kamu ketahui.”

Continue reading →